fbpx

Forebygging og sunnhet

Hjelp ditt kjæledyr til et langt og sunt liv

Dyr kan ikke fortelle når de har smerter på samme måte som oss mennesker. Derfor er det viktig at ditt kjæledyr kommer til en jevnlig helsesjekk. Da får vi muligheten til å sjekke om det er noe unormalt å finne. Vi skal huske på at dyr eldes mye hurtigere enn mennesker. Derfor skal vi være ekstra oppmerksomme på å sjekke dem, slik at de kan få et langt og godt liv. Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt vi hjelper deg gjerne.


  • Helsesjekk, vaksinasjoner og valpesjekk
  • Tenner
  • Mosjon og trening
  • Kloklipp og pelsstell
  • Kastrering
  • HD- og AD-røntgen
  • Fôr og pleiemidler
  • ID-merking og registrering

En årlig helsesjekk gir oss gode sjanser for å oppdage mange lidelser i startfasen. Vi sjekker blant annet: tenner og tannkjøtt, ører, øyne, hud, hjerte og lunger, pels, parasittsykdommer, poter og klør, kjønnsorganer og endetarmsområde, om det finnes kuler, og dyrets allmenntilstand.

Det er langt bedre for dyrets velferd å forebygge, og ofte er det også billigere enn hvis problemene blir oppdaget så sent at det kreves mer omfattende behandling.

Vi anbefaler at vi sammen avtaler er plan for helsesjekk av ditt kjæledyr ut fra dyrets art, rase, alder helsetilstand og deres ønsker.

I tillegg er det en mulighet for deg som dyreeier å spørre om ting du lurer på. Dyrene blir også kjent med oss, og da vil de føle seg tryggere hvis de må ha behandling for sykdom eller skade senere. Dere er selvfølgelig velkommen til å stille spørsmål underveis.

Regelmessige vaksinasjoner beskytter ditt kjæledyr mot en lang rekke sykdommer. Ofte kombineres vaksinasjoner med den årlige helsesjekken for både hunder og katter.

Hunder vaksineres mot virussykdommene valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvo og kennelhoste. Mange valper vaksineres mot parvo før de leveres, ved 7-8 ukers alder. Alle valper bør vaksineres mot alle de nevnte sykdommene ved 12 og 16 ukers og 1 års alder, og deretter revaksineres årlig.

Katter vaksineres mot kattepest og katteinfluensa. Grunnvaksineringen består av to vaksiner med 3-4 ukers mellomrom. Den første vaksinen kan gis fra 8-9 ukers alder. Deretter er det årlig revaksinering.

Hunder og katter som skal reise utenlands må vaksineres mot rabies, som beskytter mot hundegalskap. Vi anbefaler også å vaksinere mot leptospirose.

Grunnvaksineringen mot rabies består av én vaksine og en karantenetid på 21 dager før reise. Deretter er det revaksinering innen ett år, og deretter hvert tredje år. Hunder og katter kan vaksineres fra de er 12 uker gamle, og det kan ikke gis noen andre vaksiner i perioden 14 dager før og 14 dager etter vaksinasjon mot rabies.

Grunnvaksinering mot leptospirose består av to vaksiner med 4 ukers mellomrom, og den kan gis tidligst ved 9 ukers alder. Revaksinering skjer årlig.

Det kan også være andre vaksiner som er nødvendige, avhengig av reisemål og de aktuelle reglene. Ta kontakt med oss og hør nærmere. Vær oppmerksom på at vi bare kan hjelpe til med regler for å komme inn i Norge etter å ha vært i utlandet. Vi har dessverre ikke oversikt over alle land sine importregler, og det bes ta kontakt med lokale veterinærer eller ambassader.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.

God tannhelse er som for oss mennesker, avgjørende for dyrenes trivsel og velvære. Sykdommer i munnhulen kan forårsake mye ubehag og smerte. Det er ikke alltid enkelt å oppdage munnlidelser, da dyr vil forsøke å skjule smerte som en del av deres naturlige instinkter. Derfor er det viktig å undersøke munnhulen jevnlig.

Symptomer på sykdommer i munnen kan være dårlig ånde, sikling, spisevegring, nedstemthet og aggresjon. Tannstein vil føre til tannkjøttbetennelse, og videre til løsning av tenner. Rutinemessig tannpuss hjemme og tannrens på klinikk vil forebygge dette.

Valper starter felling av melketenner fra cirka 4 måneders alder. Noen ganger løsner ikke melketennene før de blivende tennene begynner å vokse fram. Da kan det bli nødvendig å trekke de melketennene det gjelder.

Man kan spare dyret for mange lidelser, og selv spare mye penger, hvis man sørger for å forebygge og ta tak i tannproblemene før de blir for store.

Det er en god idé å pusse hundens tenner daglig, og også på katter kan man pusse tenner. Sjekk denne videoen for hvordan det gjøres:

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.

Aktivitet er avgjørende for dyrs trivsel. Det gjelder både den meget mosjonskrevende jakthunden og den rolige innekatten. Det er muligheter for alle. Noe trening fremmer helse og velvære, mens annen trening utfordrer også hjernen og kanskje også jaktinstinktet i dyret – noe som er naturlig for mange.

Vi kan hjelpe til med idéer og gode råd, og kan allerede her avsløre at: gjør det til en lek og utfordring, når dyret skal ha mat. Det kan kanskje gjøre seg fortjent til måltidet ved å finne maten eller ved å utføre en handling. Noen ganger skal man være veldig iherdig og man skal huske å belønne. Heldigvis synes de fleste dyr at det er veldig gøy.

For gnagere gjelder det å ha nok plass i buret eller ha mulighet til å bevege seg fritt i hjemmet eller ute i et inngjerdet område.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.

Hos oss har du mulighet til å få klippet klørne til kjæledyret ditt, og få stelt pelsen i form av enkel barbering.

Vil tilbyr eget "kloklippekort" til dere som vil komme ofte, spør oss om dette.

Pelsstell hos oss gjøres i form av barbering. Vi tilbyr alt fra barbering av enkeltfloker til helbarbering. Ta kontakt med klinikken for pris.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.

Kastrering av katter er operasjoner vi har stor erfaring i. Vi kastrerer hankatter og hunkatter fra omkring 6 måneders alder, men det kan også være grunner til å gjøre det før ved for eksempel veldig tidlig kjønnsmodning – vi har likevel en grense på at katten må veie 2 kg eller mer.

Kattekastrering gjøres ofte utelukkende for å unngå drektighet, men videre minker tendensen til slåsskamper og at kattene blir borte i flere dager.

I Norge er det bare lov å kastrere hunder når det er nødvendig ut fra hensynet til den enkelte hundens helse eller velferd, eller hvis andre særlige grunner gjør det nødvendig.

Noen ganger kan hannhunder kastreres på grunn av plager som for eksempel hyperseksualitet, men det anbefales alltid å prøve kjemisk kastrering først for å se om kastrasjon kan ha en positiv virkning. Hvis hunden blir verre så har man med kjemisk kastrering en ”angrerett” da virkningen går ut etter en viss tid.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.

Vi utfører HD- og AD-røntgen ved klinikken og sender inn bildene til NKK for avlesing. Det anbefales at eiere forhåndsbestiller og betaler avlesningen hos NKK før bildene tas. Dere tar da med eget skjema som dere får ved betaling. Dermed vil tiden fra innsending til resultatet foreligger kortes ned.

Vi tar også røntgenbilder for vurdering av ryggsøylen hos dachs og spondylose hos boxer.

Alle hunder vil bli sedert/neddopet i forbindelse med denne typen røntgen.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.

Det rette valg av fôr har stor betydning for ditt kjæledyrs sunnhet. Det finnes en lang rekke ”alminnelige” produkter og like mange spesialprodukter; eksempelvis slanke-, allergi-, senior- og ungdyrsfôr. Og vi forhandler også flere forskjellige serier av pleieprodukter.

Deres ønsker og dyrets smak/hva den tåler spiller selvfølgelig en stor rolle i vår rådgivning. Av fôrprodukter forhandler vi Virbac HPM som standardfôr og Hill’s Prescription Diet som spesialfôr.

Videre forhandler vi godbiter, griseører og –haler, og pleieprodukter som sjampo og ørerens.

Hvis du er ute etter et spesielt produkt som du ikke finner hos oss, så spør gjerne – kanskje kan vi bestille det til deg.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.

Vi ID-merker med mikrochip, som er en liten databrikke som føres inn under huden ved hjelp av en kanyle. Det er ikke nødvendig å dope ned dyret. Nummeret på mikrochipen registreres i et sentralt register, sammen med opplysninger om dyret (navn, alder, art og rase) og dyreeier (navn, adresse og telefonnummer).

Veterinærer, politi og redningstjenester har mikrochipavlesere.

Vi vil på det sterkeste anbefale å ID-merke dyret ditt, slik at vi enkelt kan spore opp eier hvis vi får inn et dyr som er på avveie.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.