fbpx

7 gode grunner til å kastrere katten din

De aller fleste kastrerer katten sin når den er ung. Men er du en av dem som ikke har fått kastrert katten din? Her gir vi deg 7 gode grunner og håper du ombestemmer deg 🙂

For hvis du kastrerer katten din så…….

1. Redusere antall hjemløse katter

Hjemløse katter et er stort problem i Norge og et resultat av at ukastrerte katter har fått formere seg. Hjemløse katter er oftest ikke tamme og vil sjeldent kunne leve et godt liv sammen med mennesker. Ved å kastrere katten din bidrar du til å begrense dette problemet. Du kan lese mer om hjemløse katter her.

2. Katten blir mer hjemmekjær

En katt som er kastrert har ikke behovet for å finne seg en partner. Den vil derfor som oftes ikke dra på lange vandringer og bli borte mange dager. Du slipper å bekymre deg for at katten er borte, og den er mindre utsatt for å gå seg vill og ikke finne veien hjem.

3. Katten din vil slåss mindre

En kastrert hannkatt vil bli roligere og dermed unngå slåsskamp med andre katter. Ukastrerte katter markerer/forsvarer territoriet sitt ved å slåss. Dette kan resultere i kuttskader/bittskader som ofte må behandles av veterinær.

Ved at katten slåss mindre vil også sannsynligheten for at den blir smittet av «katte HIV» minske. Dette er et virus som kan sammenlignes med HIV hos mennesker, og det forekommer oftest hos ukastrerte katter som slåss.

Katten vil også i mange tilfeller også blir roligere på hjemmebane og ønske mer oppmerksomhet og kos.

4. Katten vil ikke markere

Lukten av konsentrert urin fra hannkatter er ingen god lukt, denne markeringen vil forsvinne etter at katten blir kastrert.

5. Ingen testikkelkreft hos hannkatter

På samme måte som hunnkatter kan utvikle kreft i jur og livmor, kan hannkatter utvikle testikkelkreft. Da testiklene til katten fjernes ved kastrering vil risikoen for testikkelkreft forsvinne.

6. Ingen kreft i livmor og jur hos hunnkatter

Jurkreft og livmorkreft kan utvikle seg hos hunnkatter, men ved å kastrere katten er ikke det mulig. P-piller til hunnkatt øker risikoen for jursvulster, og bør kun gis i korte perioder, hvis man må gi det i det hele tatt.

7. Hunnkatten slipper stress relatert til løpetiden

Katter reagerer ulikt når de har løpetid, noen blir masete og bråkete, mens andre blir kosesyke og vil henge på eieren sin hele tiden. Dette kan bli slitsomt i lengden og med tanke på at hunnkatter har løpetid ca. hver tredje uke fra vår til høst.

Etter at en katt er kastrert vil ikke kroppen produsere hormoner som igangsetter løpetiden, dermed får du en katt som oppfører seg roligere og mer stabilt.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt så hjelper vi deg!