fbpx

Tannhelse

Sykdom i munnhule kan være vanskelig for eier å oppdage, og mange hunder og katter går derfor med kroniske betennelser og smerter i munnen. Tannstein bygges opp av bakterier, matrester og kalk fra spyttet. Om tannstein ikke fjernes vil dette føre til en betennelse i tannkjøttet som ikke vil kunne går over av seg selv. Med tiden vil betennelsen gå utover tannens støttevev som brytes ned (periodontitt), noe som fører til at tannen vil løsne. Har du noen spørsmål rundt tannhelse eller vil du bestille time? Ta kontakt.

Symptomer på dårlig tannhelse

Symptomer på tannstein og annen tannsykdom er dårlig ånde, misfargede tenner, rødt og/eller blødende tannkjøtt, endring i spisevaner, vektreduksjon, slapphet og irritabilitet.

Kontroll hos veterinær

Det anbefales å få tennene sjekket av veterinær minst 1 gang i året. Noen ganger vil det være nødvendig med hyppigere tannsjekker. Små raser, eldre hunder og hunder med unormal tannstilling anbefales å kontrollere oftere da de har lettere for å utvikle tannproblemer.

Oppfølging hjemme

Det beste du som eier kan gjøre for å forebygge tannproblemer er daglig tannpuss. Dette kan ofte føles problematisk både for dyr og eier. Gradvis tilvenning er viktig. Start med noen minutter hver dag og øk i takt med hva kjæledyret ditt tolererer. Det finnes tilpasset tannbørste og tannpasta til dyr. Tannpasta beregnet på mennesker kan inneholde fluor som er giftig og må ikke benyttes!

Bestill time hos Hamar Dyreklinikk

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille en kontroll av tannhelsen til ditt kjæledyr? Ta kontakt med oss på telefon: 62 50 91 00 eller e-post: post@hamardyreklinikk.no, vi vil hjelpe deg.

Følg oss gjerne på Facebook.