top of page

Den siste reise

Det er en tung og vanskelig beslutning å skulle si farvel til sitt kjæledyr, som har vært en viktig del av ens liv i mange år. Veterinærene blir ofte spurt om veiledning og råd de gangene det er ekstra hardt for eier å ta den endelige avgjørelsen om dyret fortsatt har god livskvalitet eller om prognosen er for dårlig og smertene for store. Vi lytter alltid til deg som eier, men gir samtidig en faglig og ærlig vurdering, for vi er dyrenes ambassadør i disse situasjonene. Noen ganger blir vi enige om å gjøre enkelte endringer i dyrets hverdag for å prøve å øke livskvaliteten, og andre ganger blir vi enige om at det beste for dyret er å få slippe.

 

Vi på klinikken er alle tett knyttet til dyr og derfor har vi stor forståelse for at det er sterke følelser involvert – og de mange forskjellige ønskene for hvordan man ønsker å si farvel. Noen vil gjerne ha stillhet, mens andre blir ukomfortable med dette og vil heller ha litt naturlig snakk. Også er det noen som ikke ønsker å være tilstede selv, og enten levere inn dyret eller gå etter den første sprøyten er satt.

Vi vil gjøre alt vi kan for å etterkomme dine ønsker, så det kan bli den best mulige avslutningen på ditt kjæledyrs liv. Vi går gjennom hele forløpet med deg på forhånd, og tar det rolig trinn for trinn. I akutte og kritiske situasjoner blir det ikke alltid mulighet til å planlegge avskjeden, men vi sørger for å hjelpe deg gjennom og alltid tilby omsorg. Og vi forklarer alltid hva som kommer til å skje.

 

Ved avliving sovner dyret smertefritt inn. Noen ønsker deretter å ta med dyret hjem, andre ønsker at vi sørger for å sende det til kremering. Du kan også velge å få dyrets aske returnert i en nøytral eske eller i en valgt urne.

resepsjon-hamar-dyreklinikk.jpg

Kontakt med Hamar Dyreklinikk

Ønsker du å bestille time til dyret ditt? Eller har du noen spørsmål rundt helsen til dyret ditt? Ring oss, send oss en e-post eller bruk skjemaet på nettsiden. Vi hjelper deg gjerne.

 

Hamar Dyreklinikk | Vangsvegen 132, 2318 Hamar | Telefon: 62 50 91 00 | E-post: post@hamardyreklinikk.no

bottom of page