top of page

Helsekontroll til hund

Dyr kan ikke fortelle når de har smerter på samme måte som oss mennesker. Derfor er det viktig at ditt kjæledyr kommer til en jevnlig helsesjekk. Da får vi muligheten til å sjekke om det er noe unormalt å finne. Vi skal huske på at dyr eldes mye hurtigere enn mennesker. Derfor skal vi være ekstra oppmerksomme på å sjekke dem, slik at de kan få et langt og godt liv. Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt vi hjelper deg gjerne.

Hjelp ditt kjæledyr til et langt og sunt liv

En årlig helsesjekk gir oss gode sjanser for å oppdage mange lidelser i startfasen. Vi sjekker blant annet: tenner og tannkjøtt, ører, øyne, hud, hjerte og lunger, pels, parasittsykdommer, poter og klør, kjønnsorganer og endetarmsområde, om det finnes kuler, og dyrets allmenntilstand.

Det er langt bedre for dyrets velferd å forebygge, og ofte er det også billigere enn om problemene blir oppdaget sent, da vil det fort kreves mer omfattende behandling.

Vi anbefaler at vi sammen avtaler er plan for helsesjekk av ditt kjæledyr ut fra dyrets art, rase, alder, helsetilstand og deres ønsker.

I tillegg er det en mulighet for deg som dyreeier å spørre om ting du lurer på. Dyrene blir også kjent med oss, og da vil de føle seg tryggere hvis de må ha behandling for sykdom eller skade senere. Dere er selvfølgelig velkommen til å stille spørsmål underveis.

Vaksiner er viktig

Regelmessige vaksinasjoner beskytter kjæledyret mot en lang rekke sykdommer. Ofte kombineres vaksinasjoner med den årlige helsesjekken for både hunder og katter.

Hunder vaksineres mot virussykdommene valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvo og kennelhoste. Mange valper vaksineres mot parvo før de leveres, ved 7-8 ukers alder. Alle valper bør vaksineres mot alle de nevnte sykdommene ved 12 og 16 ukers og 1 års alder, og deretter revaksineres årlig. Les mer om vaksiner her.

hamar-dyreklinikk-undersokelse-hund.jpg

Bestill helsekontroll

Ønsker du å bestille helsekontroll til hunden din? Ring oss, send oss en e-post eller bruk skjemaet på nettsiden. Vi hjelper deg gjerne.

 

Hamar Dyreklinikk | Vangsvegen 132, 2318 Hamar | Telefon: 62 50 91 00 | E-post: post@hamardyreklinikk.no

bottom of page