top of page

Indremedisin/kirurgi - katt

Indremedisinske utredninger

I mange sykdomstilfeller må veterinæren ta grundige undersøkelser og indremedisinske utredning for å kunne stille en diagnose. Utredning på dyr som ikke kan prate kan være utfordrende, vårt avanserte utstyr er avgjørende for utredningen

 

Hvordan utfører vi indremedisinske utredninger?

Veterinæren vil alltid starte med en grundig klinisk undersøkelse av katten. Det er viktig å innhente informasjon fra eier om hvordan symptomene har utviklet seg. Vi må kartlegge en god historikk, katter kan være svært vanskelig å lese med tanke på symptomer på ubehag eller ting som er vondt. Det legges en plan for videre utredning for å innhente så mye informasjon som mulig, dette gjøres for å få en god oversikt over tilstanden. Ofte er det aktuelt å ta ut prøver som undersøkes på vårt laboratorie på klinikken, andre ganger må det sendes inn til et eksternt laboratorie for avlesning. Slike prøver kan blant annet være blodprøver, urinprøve, vevsprøver eller avføringsprøver. I noen tilfeller vil det også være aktuelt med bildediagnostikk, da bruker vi røntgen og ultralyd. Når vi har innhentet informasjon kan vi enklere forstå hva som foregår i dyrets kropp og symptomene som er opplevd.

 

Prøver og undersøkelser som utføres hos oss

På klinikken har vi et laboratoriet som inneholder blant annet to blodprøvemaskiner, urinprøvemaskin og mikroskop.

hamar-dyreklinikk-kastrering.jpg

Bestill time

Ønsker du å bestille en time til katten din? Ring oss, send oss en e-post eller bruk skjemaet på nettsiden. Vi hjelper deg gjerne.

 

Hamar Dyreklinikk | Vangsvegen 132, 2318 Hamar | Telefon: 62 50 91 00 | E-post: post@hamardyreklinikk.no

bottom of page