top of page

Parasittbehandling - katt

De fleste katter tilbringer mye av livet sitt ute. Som perfekte jegere så er de utsatt for å få fuglelopper og innvollsmark fra byttet sitt. Så fort våren har kommet og været blir varmere kommer flåtten til syne. Katter er svært utsatt for flåttbitt da de ferdes i høyt gress og busker.

 

Fuglelopper

Fuglelopper kan ikke leve på kattens blod, men de kan være svært plagsomme for eiere som får dette i hus. Mennesker kan bli bitt av fugleloppene, dette er ikke farlig, men kan skape stor kløe. Vi anbefaler å behandle mot utvendige parasitter i sommerhalvåret. Du får parasittbehandling i form av tabletter og spot-on medikamenter.

Innvollsmark

Katter kan også bli smittet av innvollsmark når de har inntatt byttedyr. Det kan være litt vanskelig å se om katter har innvollsmark da symptomene varierer fra katter og hvor hardt de er angrepet. I noen tilfeller kan man se små riskorn i avføring eller i oppkast, mens andre kan se det i pelsen bak. Vektnedgang og oppblåst mage kan også være symptomer på innvollsorm. Du får ormebehandling i form av tabletter og spot-on medikamenter. 
 

Flått

Katter ferdes mye ute i terrenget og er utsatt for ektoparasitter, deriblant flått. Flåtten biter seg fast i huden og suger blod i noen dager før den slipper seg taket og faller av. Flåttbittet i seg selv er ikke farlig, men det er flere sykdommer som flåtten kan overføre til vertsdyret. Vi anbefaler alle utekatter behandling som forebygger flåttbitt. Det finnes preparater i tablettform og spot-on, vi hjelper deg med å finne det som passer best for deg og din katt.

 

Hvordan kan du få resept på parasittmiddel til din katt? 

For at vi skal kunne skrive ut resept på medikamenter så må katten ha vært inne det siste året for en helsesjekk. Ved de fleste besøk, deriblant også vaksiner så utføres slike helsesjekker. Om katten din ikke har vært hos veterinær det siste året så må det settes opp en time for helsesjekk før vi kan skrive ut preparater.

hamar-dyreklinikk-katt-undersokelse.jpg

Bestill time

Ønsker du å bestille en time til katten din? Ring oss, send oss en e-post eller bruk skjemaet på nettsiden. Vi hjelper deg gjerne.

 

Hamar Dyreklinikk | Vangsvegen 132, 2318 Hamar | Telefon: 62 50 91 00 | E-post: post@hamardyreklinikk.no

bottom of page