top of page

AD/HD røntgen - hund

HD (hofteleddsdysplasi) og AD (albueleddsdysplasi) er arvelige forstyrrelser på utviklingen av hofter og albuer som kan ramme de fleste hunderaser. Disse sykdommene utvikles mens hunden vokser. Utredning og diagnostisering av HD og AD er en del av NKK (Norsk Kennel Klub)  sitt genetiske helseprogram – dette er viktig i forbindelse med videre avl og helseutvikling.

 

Når kan HD og AD røntgen utføres?


HD-røntgen kan utføres på de fleste raser etter 12 måneders alder, noen unntak for de største rasene som da ikke kan røntges før 18 måneders alder, mer informasjon om disse rasene finner du på NKK sine sider. AD-røntgen kan utføres på alle raser etter 12 måneders alder. Alle veterinærene på Hamar Dyreklinikk er sertifiserte for å utføre HD/AD-røntgen. 

Hvordan utføres HD og AD røntgen?

Hunden leveres inn på klinikken og må sederes for å sove under behandlingen. For at avleseren på NKK skal kunne lese av bildene så må hunden holdes i en viss positur og være helt rett, dette er ikke mulig på våken hund. Etter at røntgenbildene er tatt så får hunden er oppvåkningssprøyte og kan hentes ikke lenge etter. Den aktuelle dagen så skal hunden ha ro da den har vært sedert. Hunden vil være seg selv igjen dagen etter.

resepsjon-hamar-dyreklinikk.jpg

Bestill time

Ønsker du å bestille en time til hunden din? Ring oss, send oss en e-post eller bruk skjemaet på nettsiden. Vi hjelper deg gjerne.

 

Hamar Dyreklinikk | Vangsvegen 132, 2318 Hamar | Telefon: 62 50 91 00 | E-post: post@hamardyreklinikk.no

bottom of page