top of page

Helsekontroll til katt

Katter kan ikke fortelle når de har smerter på samme måte som oss mennesker. Derfor er det viktig at ditt kjæledyr kommer til en jevnlig helsesjekk. Da får vi muligheten til å sjekke om det er noe unormalt å finne. Vi skal huske på at dyr eldes mye hurtigere enn mennesker. Derfor skal vi være ekstra oppmerksomme på å sjekke dem, slik at de kan få et langt og godt liv. Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt vi hjelper deg gjerne.

Hjelp katten din til et langt og sunt liv

En årlige helsesjekk gir oss en mulighet til å oppdage potensielle helseproblemer i en tidlig fase, og samtidig påse at katten er sunn og frisk. ​Det er langt bedre for kattens velferd å forebygge, og ofte er det også billigere enn hvis problemene blir oppdaget så sent at det kreves mer omfattende behandling.

 

Ved en helsesjekk tar vi oss god tid til å undersøke blant annet tenner og tannkjøtt, ørene, øynene, hud/pels, poter og klør, samt resten av kroppen. Du har også mulighet til å spørre veterinær og dyrepleier om helserelaterte spørsmål du lurer på.

 

Vi anbefaler at vi sammen avtaler er plan for helsesjekk av ditt kjæledyr ut fra kattens rase, alder, helsetilstand og dine ønsker.

Vaksiner er viktig

Regelmessige vaksinasjoner beskytter katten din mot en lang rekke sykdommer. Ofte kombineres vaksinasjoner med den årlige helsesjekken for både hunder og katter.

Katter vaksineres mot kattepest og katteinfluensa. Grunnvaksineringen består av to vaksiner med 3-4 ukers mellomrom. Den første vaksinen kan gis fra 8-9 ukers alder. Deretter er det årlig revaksinering. Les mer om vaksiner her.

Katter som skal reise utenlands må vaksineres mot rabies. Vi anbefaler også å vaksinere mot leptospirose. Les mer om reiser til utlandet her.

katt-hamar-dyreklinikk.jpg

Bestill helsekontroll

Ønsker du å bestille helsekontroll til katten din? Ring oss, send oss en e-post eller bruk skjemaet på nettsiden. Vi hjelper deg gjerne.

 

Hamar Dyreklinikk | Vangsvegen 132, 2318 Hamar | Telefon: 62 50 91 00 | E-post: post@hamardyreklinikk.no

bottom of page