top of page

Vaksine - katt

Vaksinering av katter er et viktig forebyggende tiltak som gir en pålitelig beskyttelse mot alvorlige og smittsomme sykdommer. Bestill time for vaksinering her. Ved å gjennomføre de anbefalte vaksinene vil katten din få den beskyttelsen den trenger, samtidig bidrar du også til å holde spredningen av smittsomme sykdommer på et minimalt nivå.

 

I Norge har vi gode og effektive vaksinasjonsprogrammer som gjør at forekomsten av alvorlige smittsomme sykdommer er relativt lav.

Grunnvaksine 

Ved den første vaksineringen av katten er en grunnvaksine, denne består av to vaksinedoser med et intervall på 3–4 uker. Normalt sett blir den første vaksinen gitt når katten er rundt 12 uker, men i enkelte tilfeller kan den gis allerede fra 8–9 uker.

 

Når katten har mottatt grunnvaksinen, vil den deretter få en årlig oppfølgningsvaksine. Kattepestvaksinen gis med tre års mellomrom, mens katteinfluensavaksinen settes årlig. Ofte kombineres vaksinasjoner med den årlige helsesjekken.

 

Vi anbefaler sterkt at både katter som tilbringer tid utendørs og de som holder seg innendørs, blir vaksinert. Selv om en katt ikke nødvendigvis har kontakt med andre katter, kan den likevel bli smittet hvis eieren utilsiktet bringer smittestoffer inn i hjemmet via for eksempel sko eller andre gjenstander.

Skal du reise med katt?

Dersom du skal reise til utlandet er det en del regler du må forholde deg til. Skal du til andre land enn enn Sverige er det krav om gyldig rabiesvaksine. Rabies er en smittsom og dødelig virussykdom som kan smitte fra dyr til mennesker. Rabiesvaksine skal gis minst 21 dager før utreise.

Husk at det kan være ulike regler for vaksinering fra land til land, det er derfor viktig at du sjekker hvilke regler som gjelder for det aktuelle landet du skal reise til.

Her finner du Mattilsynets reiseveileder.

hamar-dyreklinikk-katt.jpg

Bestill vaksinering

Ønsker du å bestille vaksinering til katten din? Ring oss, send oss en e-post eller bruk skjemaet på nettsiden. Vi hjelper deg gjerne.

 

Hamar Dyreklinikk | Vangsvegen 132, 2318 Hamar | Telefon: 62 50 91 00 | E-post: post@hamardyreklinikk.no

bottom of page