top of page

Halthetsutredning - hund

Mange hundeeiere vil i løpet av hundens liv oppleve halthet. Halthet er en tydelig indikasjon på smerte og bør undersøkes. I noen tilfeller er det sår eller andre ytre skader, men det kan også være større traumer som bruddskader, korsbåndskade eller avrevne sener. Halthet kan komme av slitasjeskader, dette kan komme over tid og det kan bli til kroniske smerter for hunden. Det er viktig å få kartlagt hva som forårsaker haltheten. Det kan bli aktuelt å bruke røntgen eller ultralyd for å fastsette diagnoser. I noen tilfeller vil det bli anbefalt å ta CT eller MR av det aktuelle området, du vil da bli henvist til en klinikk som kan utføre dette.

 

Ofte vil halthet bli helt bra etter behandling, men det kan også kreve livslang medisinering for å holde symptomene under kontroll. 

 

Når du kommer til oss med en haltende hund vil veterinæren alltid starte med en grundig klinisk undersøkelse. Etter undersøkelsen vil det bli lagd en plan for behandling eller videre utredning.

Mønstring

En halthettutredning vil ofte inneholde en mønstring av hunden og dens bevegelsesapparat. Hunden skal gå på en rett linje, først i skritt og så i trav, mens veterinæren vurderer bevegelsene og hvilket ben hunden halter på.

hamar-dyreklinikk-undersokelse-hund.jpg

Bestill time

Ønsker du å bestille en undersøkelse til hunden din? Ring oss, send oss en e-post eller bruk skjemaet på nettsiden. Vi hjelper deg gjerne.

 

Hamar Dyreklinikk | Vangsvegen 132, 2318 Hamar | Telefon: 62 50 91 00 | E-post: post@hamardyreklinikk.no

bottom of page