top of page

Bimse hos dyrekiropraktor

Dette er Bimse, hun er en herlig Golden Retriever på 5 år som kom til oss sommeren 2021. Matmor hadde et håp om at dyrekiropraktikk ville hjelpe på problemene som Bimse hadde pådratt seg.


bimse, hund hos dyrekiropraktor


Noen uker i forkant av besøket hadde Bimse et stygt fall i skogen. Hun ble undersøkt av veterinær og røntgen ble tatt. Heldigvis var det ingen alvorlige funn, og hun ble etter en tid friskmeldt.


Bimse gikk tilbake til trening, men begynte å halte på venstre frambein – her måtte det være noe som ikke hadde blitt bra igjen etter fallet.


Undersøkelse hos veterinær og dyrekiropraktor

Ved undersøkelsen fikk Bimse en grundig sjekket av veterinær og dyrekiropraktor Malene, og det ble kjent etter om hunden kunne ha fått noen låsninger da hun falt. Selv om en halthet sitter i et spesifikt bein, så sjekkes likevel hele ryggsøylen, bekkenet og alle beina. Det ble avdekket litt nedsatt mobilitet i bekkenet som hindret Bimse i å strekke det ene bakbeinet fullt ut. Det var også tydelige funn på venstre frambein – Bimse hadde både øm og stram muskulatur, og det var vondt å bøye skulderen. Likevel var det ingen nedsatt mobilitet i selve skulderleddet, albueleddet eller håndleddet som kunne forklare haltingen. Mistanken gikk derfor i retning av låsninger som årsak til problemet.


Låsning i nedre nakkevirvel

Typisk for låsning i de nedre nakkevirvlene er at en del hunder ofte får frambeinshalhet fordi nervene til frambeina går ut fra ryggsøylen i akkurat dette området. Forstyrrelser i virvlene vil gi forstyrrelse i nervesignal, og forstyrrelse i nervesignal gir forstyrrelse til muskulaturen i beinet.


Typisk er også at muskulaturen rundt ofte vil bli øm og stram for å verne om området, og dette var det ingen tvil om at Bimse hadde.


Behandling hos dyrekiropraktor

Bimse fikk justert bekkenet sitt, flere steder i bryst- og lenderygg, og de nedre nakkevirvlene. Hun responderte veldig godt. Mobiliteten i bekkenet og i ryggen ble gjenopprettet, og Bimse klarte nå blant annet å strekke ut det ene bakbeinet igjen. Ømheten i venstre skulder ble også redusert, men av erfaring er ikke denne typen skade løst på bare ett besøk.


Det ble to ekstra oppfølgingsbesøk for Bimse og matmor, og i mellomtiden ble Bimse «sykemeldt» fra all aktivitet og satt på smertestillende og betennelsesdempende medisiner. På det siste besøket var den ømme og stramme muskulaturen rundt venstre skulder helt normal igjen, det var ikke lenger smerte ved bøying, og best av alt: Bimse var haltfri i det daglige!


Herfra ble det ekstra fokus på styrketrening i form av å trekke kjetting med egnet trekksele. God muskulatur virker stabiliserende for leddene, noe som er viktig for Bimse siden hun vil være litt ekstra utsatt i fronten etter skaden sin. Derfor ønsker også matmor at Bimse får en jevnlig sjekk med dyrekiropraktikk for å avdekke eventuelle problemer tidlig, og vi er da så heldige at vi får treffe Bimse og matmor på jevnlig basis.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time hos en dyrekiropraktor? Ta kontakt så hjelper vi deg.

bottom of page