top of page

Dyr som dumpes i ferien

Sommeren er dessverre høysesong for dumping av dyr. Hvert eneste år blir mange dyr forlatt av eieren sin, og ofte er det katter eller kaniner som blir satt ut eller forlatt i skogen. I følge Dyrebeskyttelsen har problemet startet tidligere enn normalt i år.
Så lenge det ikke er et krav om ID- merking av dyr, er disse dyrene i mange tilfeller overlatt til en dyster skjebne. Uten et ID-merke kan man ikke spore opp eieren. Vi anbefaler at alle dyr blir ID-merket. Ønsker du å bestille time til dette? Ta kontakt. Vi anbefaler også at du kastrerer katten/kaninen din, da dette vil forhindre uønskede avkom.


Husdyr har ikke et godt liv overlatt til seg selv

Dyr som ikke blir ivaretatt av eier vil ofte lide i lang tid før de dør. De får verken mat, stell eller nødvendig oppfølging av veterinær. Katter og kaniner kommer opprinnelig fra varmere strøk, og er ikke egnet for et ensomt liv ute i den norske naturen.
Mange dyreeiere er ikke klar over hvor stort ansvar det er og hva det krever å ta vare på et dyr. Så før du vurderer å skaffe deg et dyr bør du tenke nøye gjennom hvilke forpliktelser dette gir og om du har mulighet til å følge opp dyret i forhåpentligvis mange år framover.


Dyr har egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesker. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger (se lov om dyrevelferd, §3).

Comments


bottom of page