top of page

Hjemløse katter i Hamar

Hjemløse katter er et problem, ikke bare i Hamar, men i hele Norge. Bare i hovedstaden finnes det rundt 12.000-15.000 hjemløse katter.


hjemløs katt


Mange skaffer seg et kjæledyr på impuls og etter en stund har man kanskje ikke mulighet til å ta vare på katten. I mange tilfeller velger da eieren å overlate katten til seg selv fremfor å finne en ny familie til dyret. Det å skaffe seg en katt bør være nøye gjennomtenkt. Er dette noe du vurderer bør du spørre deg selv om du har tid, økonomi og mulighet til å påta deg dette ansvaret. Å ha en katt er et stort ansvar. Om du har barn i familien som ønsker seg et dyr må du huske på at det du som skal ha hovedansvaret for dyret og er ansvarlig for dyrets velferd.


Dyrebeskyttelsen Norge finner hvert eneste år forlatte dyr som har blitt dumpet av eieren sin. Mange av disse blir heldigvis reddet med dessverre finnes det et stort antall katter som avlives grunnes sykdom eller skader som de har pådratt seg. Hvert år redder Dyrebeskyttelsen rundt 7000 hjemløse dyr.


Kastrering av katt

Et av de viktigste tiltakene du kan gjøre er å kastrere katten din, dette er noe vi anbefaler alle katteeiere så lenge ikke dyret skal brukes til avl. Les mer om kastrering av katt her.


Dessverre ser vi at mange hjemløse katter ofte er underernært, har generelt dårlig helsestatus og ikke er vaksinert. Hjemløse katter utøver derfor en økt risiko for spredning av smittsomme sykdommer blant alle katter.


ID-merking

Et annet tiltak som forebygger hjemløse katter er ID-merking. I tilfeller hvor dyr stikker av eller blir skadet eller påkjørt, øker sjansen for at vi finner eier. Katter som har ID-merke (med mikrochip) kan bli skannet hos Hamar Dyreklinikk, politiet eller hos dyrebeskyttelsen.


Har du oppdaget en mulig hjemløs katt i Hamar?

Sjekk om katten tilhører lokalmiljøet ditt, snakk med naboer og personer i nærmiljøet, heng opp plakater og legg ut forespørsler på sosiale medier. Annonse i lokalavisen er også et godt tiltak. Ta med katten til dyreklinikken, politiet eller dyrebeskyttelsen, her kan vi sjekke om katten er ID-merket. Dette er helt gratis. Om du ikke får tak i en eier kan du kontakte Dyrebeskyttelsen Norge sin avdeling i Hedmark.


Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time hos Hamar Dyreklinikk? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Comments


bottom of page