top of page

Id-merking av valp og kattunge

Alle kattunger og valper bør ID-merkes, ID-merking er en sikkerhet både for deg som eier men også for dyret. Vi vil på det sterkeste anbefale å ID-merke dyret ditt, slik at vi enkelt kan spore opp eier hvis vi får inn et dyr som er på avveie.


Det finnes mange gode grunnet til at du bør ID-merke dyret ditt:

  • Gjenforening mellom dyr og eier: Hvis kjæledyret blir borte, utsatt for en ulykke eller stjålet, kan ID-merking hjelpe til med å gjenforene deg med kjæledyret ditt. Veterinærer, politi, dyrebeskyttelsen og redningstjenester har mikrochipavlesere. Når dyret blir skannet kan vi enkelt få opp informasjon om både dyr og eier.

  • ID-merke er obligatorisk i enkelte land: ID-merking av hunder er obligatorisk i mange land, og noen steder har også pålagt ID-merking av katter. Du bør alltid sjekke reglene for det aktuelle landet du skal reise til om du skal ha med dyret ditt.

  • Permanent og trygg løsning: ID-merking er permanent og vil ikke forsvinne eller falle av som en halsbånd eller et merke kan gjøre.

  • Rimelig investering: ID-merking kan utføres ved din lokale dyreklinikk. Det er også en enkel prosedyre som ikke krever anestesi eller operasjon, og det er sjelden noen bivirkninger.

  • Rabatt på dyreforsikring: enkelte selskaper gir en rabatt på forsikringen om dyret er ID-merket

  • Et ID-merke er som et eier-merke på dyret.


Hvordan foregår ID-merking?

Vi ID-merker med mikrochip, som er en liten elektronisk brikke i en glasskapsel på 11 x 2,1 mm. som føres inn under huden ved hjelp av en kanyle. Det er ikke nødvendig å sedere dyret for å gjennomføre behandlingen. Nummeret på mikrochipen registreres i et sentralt register, sammen med opplysninger om dyret (navn, alder, art og rase) og dyreeier (navn, adresse og telefonnummer). Registrerte ID-numre kan søkes opp på www.dyreid.no.


Det er lurt å ID-merke hunden når den er valp, noe de aller fleste velger å gjøre. Mange hunder blir ofte ID-merket når de får den første vaksinen som er ved 6-8 ukers alder. Da er de merket om de blir solgt og får en ny eier, om dette ikke er tilfellet kan du ta med valpen til 12 ukers vaksinen så ordner vi dette samtidig som hunden får vaksine.

En kattunge kan ID-merkes fra den er 8 uker. Om din katt ikke er ID-merket kan du gjøre dette på et senere tidspunkt også. Det er aldri for seint å merke dyret ditt.


700 000 katter og hunder er ID-merket

I Norge er det rundt 700 000* katter og hunder som har ID-merket dyret sitt. Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.

Comments


bottom of page