top of page

Slik hjelper du dyret ditt på nyttårsaften

Nyttårsaften nærmer seg og for mange dyr er dette den dagen i året som skaper mest stress og redsel. Høye smell og lysglimt fra raketter er noe både hunder og katter ikke liker. Derfor har vi satt opp en del tips som forhåpentligvis vil gjøre denne kvelden bedre for våre firbeinte venner.

Ønsker du å snakke med en av våre dyktige veterinærer eller ønsker du å bestille time hos oss? Ring oss på telefon 62 50 91 00 eller send en melding via skjema på kontaktsiden.


Ti tips til en god nyttårsaften for ditt dyr

Det viktigste du kan gjøre er å skape trygghet for dyret ditt, her er noen gode tips på hvordan du kan hjelpe dyret ditt på nyttårsaften.

  1. For å dempe lyden fra rakettene bør du spille av litt rolig musikk (som overdøver smellene fra rakettene).

  2. Du bør ha god belysning i rommene dyret skal oppholde seg i, samt trekke for gardiner og persienner. Dette vil skjerme/dempe lysblink som kan virke skremmende.

  3. Du skal oppføre deg normalt, men det er lov å gi støtte og ekstra kjærlighet til et dyr som trenger det. Avled med godbitsøk i stua, triksetrening eller gi yndlingsbenet som den firbente kan kose seg med og ha fokus på fremfor rakettene. Du bør helst styre unna alkohol da dyrene merker endring på oss og kan bli mer usikker på situasjonen.

  4. Om du vet at dyret ditt er redd for raketter bør du holde deg hjemme sammen med dyret ditt. Et godt alternativ er at dere reiser vekk til et rolig sted. Har du en hytte kan dette være et godt sted å dra. Aldri la en redd hund/katt være alene hjemme på nyttårsaften!

  5. Det finnes en del aktører som arrangerer dyrevennlig nyttårsfeiring for hunder og katter. Da det ikke er tillatt med raketter i områdene rundt flyplassene er det flere flyplasshoteller som tilbyr dette.

  6. En hund med mye energi vil være mer urolig når kvelden kommer. Derfor er det lurt å ta en lang tur på dagen hvor hunden får brukt mye av energien sin. Husk å la hunden gå i bånd, det kan være en og annen rakett som skremmer hunden. Du kan gjerne aktivere hunden med litt hjernetrim også. Dropp kveldsturen, er det mange raketter og høye smell ute er det bedre å holde seg inne.

  7. En katt som blir skremt av raketter kan stikke av og bli borte. Derfor er det lurt å holde pusen din inne frem til neste morgen.

  8. Mange dyr har en ekstra trygg plass i huset, kanskje de er vandt til å ligge i bur eller har en kosekrok de trekker til. Du kan gjerne komme etter og sitte med dyret om det roer den ned.

  9. Feromoner er noe som kan brukes for å dempe angst hos dyr. Dette er ikke et medikament men et naturpreparat og det trengs ikke resept. Om dyret er ordentlig redd for fyrverkeri så vil nok ikke feromoner holde for å hjelpe dyret igjennom kvelden.

  10. Dyr som er ekstremt engstelige kan det være nødvendig med medikamenter som roer ned nervene. Kontakt oss om du mener at dyret ditt har behov for beroligende midler. For å få utskrevet resept på beroliggende midler må vi ha sett dyret (ha en journal) innenfor det siste året, hvis ikke så trengs det en enkel helsesjekk før vi kan skrive ut reseptbelagte midler.

Opmerkingen


bottom of page