top of page

De vanligste skadene hos jakthund

En jakthund blir utsatt for stor belastning og skader kan fort oppstå. Hver eneste sesong ser vi skader på hunder som setter en stopper for årets jaktsesong.
Belastningsskader

En av de vanligste skadene vi ser hos jakthunder er belastningsskader, disse skadene er ofte i skuldre, albuer og korsbåndskader i kneledd.


For å unngår belastningsskader er det viktig at hunden har fått en god opptrening før jakta starter. Les mer om trening og forberedelse til jakt her.


Poteskader

En jakthund er i større grad utsatt for skader på poter og klør, derfor er det viktig at du sjekker både klør og poter hver dag du skal på jakt. Det er alltid lurt å ha med et par potesokker i sekken, oppdager du et sår under tredeputene kan potesokkene lindre smertene.


Husk å påse at hundens klør ikke er for lange, en lang klo kan medføre klobrudd som er smertefullt for din firbente venn.


Bruddskader

Når en jakthund har los er det ikke alltid den ser hvor den løper og hva slags konsekvenser det vil få. Dermed kan bruddskader oppstå om hunden er uheldig. Et brudd er noe som alltid må undersøkes av veterinær, i noen tilfeller kan mindre frakturer heles i løpet av noen uker. Men i andre tilfeller kan det være snakk om alvorlige og kompliserte bruddskader som setter hunden ut av spill i lange perioder og i verste fall vil den ikke være i stand til å jakte mer.


Forsikring til jakthund

En jakthund er i større grad utsatt for skader sammenlignet med andre hunder, dette kan være omfattende og ikke mist veldig kostbart. Derfor bør du som eier ha en god forsikring i tilfelle hunden din er uheldig. Les mer om forsikring her.


Vi anbefaler en grundig helsesjekk før jakta starter

Før jaktsesongen starter anbefaler vi at hunden din gjennomgår en grundig helsesjekk.

Ønsker du å bestille time eller har du noen spørsmål rundt helsen til hunden din? Ta kontakt så hjelper vi deg.


Comments


bottom of page